ua en ru

У Кабміні оцінили инвестпотенциал України в галузі відновлюваної енергетики в 12 млрд євро

У Кабміні оцінили инвестпотенциал України в галузі відновлюваної енергетики в 12 млрд євро Фото: Геннадій Зубко (РБК-Україна)

Інвестиційний потенціал України оцінюється в 12 млрд євро

Інвестиційний потенціал України в галузі відновлюваної енергетики оцінюється в 12 млрд євро. Про це, як передає прес-служба Мінрегіонрозвитку України, на українсько-австрійському економічному форумі повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

"Ми оцінюємо інвестиційний потенціал України в галузі відновлюваної енергетики в 12 млрд євро, які необхідні до 2020 року для імплементації Національного плану з відновлюваної енергетики", - заявив він.

Також, за його словами, Україна прагне не тільки зменшити енергоспоживання і модернізувати комунальні підприємства, але і розвивати відновлювальну енергетику, відмовляючись від класичних енергоносіїв.

"Ми прийняли кілька законів, які дозволяють при виробництві тепла з альтернативних джерел енергії в комунальних підприємствах додатково встановлювати стимули, тим самим мотивувати інвестиції в це направлення. Також очікуємо прийняття парламентом законопроекту щодо захисту інвестиційної складової комунальних підприємств, отриманої від міжнародних фінансових організацій на реалізацію проектів в Україні", - зазначив Зубко.

Також, за його словами, сьогодні Україна має найкращий тариф за сонячною енергетикою - 15-16 євроцентів за 1 кВт.

"Сьогодні Україна прагне залучити інвестиції у відновлювану енергетику. Зменшення споживання енергії, зменшення витрат при постачанні електро - і теплової енергії до житлових будинків – це шлях до енергонезалежності країни. І це один з головних мейнстрімів України", - підкреслив чиновник.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, завдяки інвесторам з Австрії в Україні створено понад 30 тисяч робочих місць.