ua en ru

Україна готова надати самоврядування Донбасу після його деокупації, - Клімкін

Україна готова надати самоврядування Донбасу після його деокупації, - Клімкін Фото: Павло Клімкін заявив про готовність влади надати самоврядування українському Донбасу

Глава МЗС спростував можливість легалізації бойовиків на Донбасі

Україна готова надати Донбасу самоврядування після його деокупації. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільній прес-конференції з главою МЗС Норвегії Бьорге Бренде, передає кореспондент РБК-Україна.

"Звичайно, Донбас, - це не просто територія. Це, в першу чергу, люди. Вони більше двох років перебувають під російською пропагандою. Звичайно, в першу чергу, ми повинні завоювати цих людей. Ми завжди говорили про те, що готові до виконання Мінська. Ми готові надати Донбасу самоврядування, відповідний закон прийнятий. Але хочу підкреслити, що це самоврядування для українського Донбасу, а не для того, щоб легалізувати тих, хто знаходиться там при владі", - заявив Клімкін.


Він зазначив, що легалізація російського протекторату "зацементує" Донбас.

"Для початку нам потрібна реальна деескалація та виведення зброї і найманців", - додав Клімкін.

Міністр пояснив, що особливості місцевого самоврядування можуть бути встановлені послідовним політичним шляхом після виведення всіх російських найманців і моніторингу кордону.

Нагадаємо, ДНР вимагає прийняти закон про вибори на Донбасі до 14 липня.