ua en ru

Україна готова до постачань туркменського газу, - Порошенко

Україна готова до постачань туркменського газу, - Порошенко Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з заступником голови Кабінету Міністрів, міністром закордонних справ Туркменістану Рашидом Мередовим заявив про готовність і зацікавленість у поставках туркменського газу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Порошенко відзначив зацікавленість в диверсифікації поставок газу, в тому числі за рахунок туркменського природного ресурсу. "Україна готова і зацікавлена у відновленні поставок туркменського газу, як альтернативного джерела", - сказав він.

Мередов підкреслив, що Україна є надійним партнером для Туркменістану, і його країна прагне і надалі розвивати торгово-економічне співробітництво. Він відзначив позитивний досвід роботи українських компаній у різних галузях туркменської економіки, зокрема в нафтогазовій сфері, реалізації великих інфраструктурних проектів тощо.

Порошенко звернув увагу на те, що Україна має потужний комплекс енергетичного машинобудування, і українські державні підприємства зацікавлені в постачанні турбін і компресорних станцій Туркменістан.

Сторони також обговорили можливість відновлення авіасполучення між країнами та розвиток співпраці у гуманітарній сфері, зокрема проведення Днів культури. Петро Порошенко також запросив туркменських інвесторів в Україну.

Крім того, Мередов передав Порошенко запрошення від Президента Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова відвідати його країну. Порошенко запросив туркменського колегу відвідати Україну.

Нагадаємо, ЄС має намір прискорити переговори по постачаннях газу з Азербайджану і Туркменістану.

Зазначимо, Яценюк підтвердив проведення українсько-туркменської комісії в травні.