ua en ru

Україна готова купувати у РФ газ 320 дол./тис. куб. м влітку та 385 в піковий зимовий період, - Продан

Україна готова купувати у Росії газ 320 дол. за тис. куб. м влітку та 385 дол. за тис. куб. м - в піковий зимовий період.

Україна готова купувати у Росії газ 320 дол. за тис. куб. м влітку та 385 дол. за тис. куб. м - в піковий зимовий період. Про це журналістам заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наша позиція така ж, як і позиція єврокомісара, пов'язана з ціною, яка формується на літній період близько 320 доларів за 1 тис. кубометрів і 385 доларів в піковий зимовий період. А потім буде формуватися зимова ціна незалежно від того, скільки ми будемо брати в літній і піковий період. Швидше за все, ми будемо говорити про цю спільну позицію 6 вересня", - заявив Продан.

При цьому він зазначив, що позиція України і ЄС у тому, щоб до врегулювання суперечки у Стокгольмі сторони повинні знайти проміжний компроміс, поки арбітраж у Страсбурзі визначиться з ціною.

Нагадаємо, Україна розраховує до кінця 2014 р. отримати рішення Стокгольмського арбітражу щодо газової суперечки з Росією. НАК "Нафтогаз" вимагає в Стокгольмському арбітражі зобов'язати РФ "встановити справедливу ринкову ціну на газ".