ua en ru

Україна готова перенести з Мінська переговори по Донбасу, - Клімкін

Україна готова перенести з Мінська переговори по Донбасу, - Клімкін Фото: місце переговорів по Донбасу в "Президент-готелі" в Мінську (president-hotel.by)

МЗС України не вважають, що локація відіграє роль в переговорах

Україна готова перенести переговори по врегулюванню конфлікту на Донбасі з Мінська на інший майданчик. Про це на прес-конференції, присвяченій підсумкам діяльності української дипломатії в 2017 році і пріоритетам 2018 року, заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо ми будемо мати обгрунтоване розуміння, що зміна локації щось надасть, то ми перемістимося. Проблема того, що відбувається на Мінському майданчику - проблема небажання зрозуміти те, що відбувається. Тепер статус тих, хто представляє Донбас нам зрозумілий. Мінськ, Астана чи інше місце - не є визначальним", - повідомив міністр.

Також він додав, що не бачить того, яким чином перенесення мінського майданчика в Астану надасть Україні плюсів.

Нагадаємо, 18 січня 2018 року президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп запропонував перенести з Мінська до Казахстану переговори по врегулюванню конфлікту на Донбасі. Згодом заступник міністра закордонних справ республіки Ержан Ашикбаєв сказав, що Казахстан розгляне можливість проведення на своїй території переговорів з врегулювання конфлікту на Донбасі, якщо таке звернення надійде.