ua en ru

Україна готова нарощувати поставки сільськогосподарської продукції до Індії, - Порошенко

Україна готова нарощувати поставки сільськогосподарської продукції до Індії. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко України під час четвертого засідання міжурядової українсько-індійської комісії з торговельного-економічного, науково-технічного, промислового і культурного співробітництва, , передає прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Ми зацікавлені у співробітництві з надійними партнерами на довгострокову перспективу. І мова тут може йти не лише про торгівлю, але й про співробітництво на основі створення спільних підприємств, участі в процесах приватизації та залучення інвестицій... Україна готова також нарощувати поставки сільськогосподарської продукції до Індії", - зазначив Порошенко.

"Великий потенціал наших економік необхідно використати для взаємовигідної двосторонньої співпраці. Україна готова і надалі співпрацювати з Індією в електроенергетичній сфері. Наші підприємства можуть узяти участь в будівництві об'єктів гідро- та теплоенергетики. Крім того, використання наших можливостей у забезпеченні необхідним обладнанням індійських АЕС та участь в реконструкції існуючих об'єктів енергетики - здатна довести ефективність нашої співпраці", - додав міністр.

В ході зустрічі міністр економічного розвитку та торгівлі запропонував нові напрями співпраці, які розширять двостороннє співробітництво. Зокрема, нові технології українських підприємств, сучасні транспортні та пасажирські літаки, екологічно чисті технології коксохімічного виробництва, які вже добре зарекомендували себе на металургійних підприємствах України, СНД та у світі, унікальні турбіни та інше.

Сторонами також було окреслено перспективи щодо зростання обсягів взаємної торгівлі. Було визначено, що Україна має потребу у індійських товарах, зокрема, медикаментах, які складають майже 30% обсягу українського імпорту з цієї країни, пластмасах, чаю, вовняних та бавовняних тканинах, слюді, рисі, каві тощо.

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович також заявив, що Україна зацікавлена в посиленні співпраці з Індією.