ua en ru

Україна не готова обмінювати за формулою "всіх на всіх" скоївших тяжкі злочини, - Лутковська

Україна не готова обмінювати за формулою "всіх на всіх" скоївших тяжкі злочини, - Лутковська Фото: Валерія Лутковська (ombudsman.gov.ua)

Україна отримала інформацію стосовно тих заручників, які перебувають на території ОРДЛО

Україна не готова обмінювати на українських заручників осіб, які скоїли тяжкі злочини. Про це повідомила уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська в інтерв'ю "5 каналу".

"У випадку, скажімо, коли людина здійснила особливо тяжкий злочин (коли кров на руках), Україна не готова брати на себе відповідальність і відповідно розглядати таку людину в якості суб'єкта обміну", - сказала Лутковська.

Вона додала, що українська сторона отримала інформацію стосовно тих заручників, які перебувають на території окремих регіонів Донецької та Луганської областей.

"І ми запропонували ту кількість зі списків, які запитували у нас, яких ми готові забезпечити на обмін. Зараз ще виникає питання по декількох категоріях осіб, по яких, власне, і йдуть дискусії", - заявила Лутковська.

Нагадаємо, 6 вересня тристороння контактна група в Мінську обговорювала деталі можливого обміну заручниками за формулою "87 на 309".