ua en ru

Україна готова до опалювального сезону на 98%, - Мінрегіон

Україна готова до опалювального сезону на 98%, до 1 жовтня підготовчі роботи будуть завершені. Про це заявила начальник управління комунальної теплоенергетики Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олена Малежик на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Підготовка житлово-комунального господарства підходить до завершення... термін завершення всіх робіт - це перше жовтня... Роботи виконані на 98%", - заявила Малежик.

За її словами, до опалювального сезону вже підготовлені 96% житлових будинків - 197 тис. з 205 тис. запланованих. Вже підготовлені 98% котелень - 24 тис. з 24,5 запланованих. Малежик зазначила, що в поточному році здійснено реконструкцію 663 котелень.

Також до опалювального сезону проведено заміну понад 1 тис. котлів та 1 тис. котлів зроблено капітальний ремонт.

Окрім цього, в поточному році велику приділено заміні теплових мереж, зокрема замінено 467 км із 477 км запланованих. Підготовлені водопровідні та каналізаційні насосні станції, водоочисні споруди. Перевірено і підготовлено 6 тис. одиниць спецтехніки, яка буде задіяна протягом опалювального сезону з метою подолання наслідків погодних умов.