ua en ru

Україна готова до ембарго з боку РФ, - Яценюк

Україна готова до ембарго з боку РФ, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Яценюк у черговий раз запевнив, що ЗВТ з Євросоюзом вступить в силу з 1 січня 2016 року

Україна готова до введення Російською Федерацією ембарго на українську продукцію з 2016 р. Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив на засіданні уряду в середу, 16 вересня, передає прес-служба Кабміну.

"Ми готові до введення Російською Федерацією ембарго, і ми дамо гідну відповідь у тому разі, якщо Росія не скасує своє рішення і відповідне ембарго буде запроваджено", - підкреслив Яценюк.

Він зазначив, що ринки для української продукції - це ринки Європейського союзу.

"Очікуємо, що до кінця поточного року європейські партнери ратифікують Угоду про асоціацію України і ЄС з 1 січня 2016 р. повноцінна зона вільної торгівлі з Європейським союзом набуде чинності", - підкреслив прем'єр.

"Російська Федерація або будь-яка інша країна не має і не буде мати права на наше суверенне рішення щодо європейської інтеграції. Незважаючи на всі застереження і залякування з боку північного сусіда щодо ведення ембарго і подальшого економічного тиску на Україну, чітко заявляю, що Угода набуде чинності. Україна є частиною європейського простору, в тому числі економічного простору", - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, в Мінекономіки РФ підтвердили введення ембарго на продукти з України з 2016 р.