ua en ru

Україна за рік суттєво наростила зовнішньоторговельний обіг продукції АПК

Україна за рік суттєво наростила зовнішньоторговельний обіг продукції АПК Фото: Україна за рік суттєво наростила зовнішньоторговельний обіг продукції АПК

Товарообіг склав 19,6 млрд доларів

Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий заявив, що Україна за рік суттєво наростила зовнішньоторговельний обіг продукції АПК. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"Бюджетна підтримка зросла в 15 разів - на цей рік 5,45 млрд гривень. 1% від виробництва сільгосппродукції буде спрямований на підтримку аграріїв. До того ж, ця програма закріплена на 5 років. Також важливо, що компенсацію за придбання сільськогосподарської техніки українського виробництва збільшена до 20% від її вартості", - повідомив він.

Також міністр зазначив, що за рік Україна істотно наростила зовнішньоторговельний обіг продукції АПК. Товарообіг склав 19,6 млрд доларів.

"Позитивне сальдо - 11,3 млрд доларів. 66 млн тонн зернових вироблено в цьому році. Капітальні інвестиції за цей рік склали рекордну кількість в 61 млрд гривень", - зазначив Кутовий.

Повідомляється, що також запрацювали нові електронні сервіси в земельних відносинах.

"Вперше за 19 років Україна отримала прибуток від діяльності океанічного флоту. До державного бюджету було сплачено 515 тис. доларів. І я думаю, що це хороший показник", - сказав Кутовий.

Нагадаємо, китайський Ексімбанк знизить ставку по кредиту для української "Державної продовольчо-зернової корпорації".