ua en ru

Україна та Німеччина домовилися про проведення спільного бізнес-форуму у Берліні у 2017 році

Україна та Німеччина домовилися про проведення спільного бізнес-форуму у Берліні у 2017 році Фото: Володимир Гройсман

Досягнуто домовленості щодо створення робочої групи, яка займатиметься підготовкою форуму

Україна та Німеччина проведуть спільний бізнес-форум у Берліні у другому півріччі 2017 року. Про це у ході зустрічі домовилися прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та голова Східного комітету німецької економіки Вольфганг Бюхеле, повідомляє "Урядовий портал".

Крім того, у ході зустрічі було досягнуто домовленості щодо створення робочої групи, яка займатиметься підготовкою форуму, а також практичними питаннями реалізації спільних проектів.

"Було б добре якнайшвидше розпочати підготовку до цього важливого форуму. Я вважаю, що це дуже добра ідея, яка буде мати гарний спільний результат", - зазначив Гройсман.

Також учасники зустрічі обговорили реалізацію конкретних проектів німецького бізнесу в Україні.

"Ми направляємо усі зусилля на створення доданої вартості в Україні, на перебудову теперішньої моделі економіки. Ми зацікавлені у тому, щоби поглиблювати співпрацю з німецькими партнерами, що дасть нам можливості збільшити виробництво для внутрішніх потреб і підсилити експортні можливості", - повідомив Гройсман, наголосивши, що Німеччина є одним з головних торговельних партнерів України на європейському ринку.

"Наші двосторонні торговельно-економічні відносини набули позитивної динаміки, але їх потенціал використаний не повністю", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що інтерес німецьких інвесторів до України зростає.