ua en ru

Інтерес німецьких інвесторів до України зростає, - глава ТПП Німеччини

Інтерес німецьких інвесторів до України зростає, - глава ТПП Німеччини Фото: Німеччина готова інвестувати в українську економіку

При цьому корупція все ще залишається головним негативним фактором

Німецькі інвестори проявляють все більше інтересу до України. Про це повідомив голова правління Торгово-промислової палати Німеччини Олександр Маркус, повідомляє Deutsche Welle.

За словами Маркуса, інвесторів цікавлять, насамперед, такі галузі української економіки, як легка і харчова промисловість і сільське господарство.

За даними палати, у 2016 році експорт з Німеччини в Україну тільки за 9 місяців мав приріст 17 відсотків, а імпорт з України до Німеччини - 5,5 відсотка. Це при тому, що ще у 2014 приблизно третина експорту з Німеччини в Україну була втрачена. Така динаміка, за словами Маркуса, обумовлена прогнозованим зростанням української економіки в цьому році.

"Зараз все відновлюється, бізнес не хоче втрачати можливості, тому що в 2017 ми прогнозуємо все-таки зростання української економіки", - пояснює Маркус.

Крім того, увагу інвесторів приваблює дешевизна робочої сили в Україні та близькість до західноєвропейського споживача.

"У ЄС немає місця, де можна дешево виробляти продукцію, як в Україні. У Польщі, Чехії - дорого: там постійно зростають витрати на виробництво. В Україні, до речі, зараз навіть дешевше виробляти, ніж у Китаї - на 40 відсотків", - зазначає Маркус.

Він також повідомив, що особливий інтерес інвестори проявляють до Західної України, оскільки її території впритул наближені до території ЄС, а робоча сила не тільки дешевша, але і має західноєвропейський менталітет.

При цьому, незважаючи на хороші перспективи, рівень корупції в Україні залишається головним негативним явищем, що відштовхує іноземних інвесторів від країни.

Нагадаємо, в Європейській бізнес асоціації відзначили позитивну динаміку з інвестиціями в Україну.