ua en ru

Україна цього року закупить в РФ близько 4-5 млрд куб. м газу

Україна цього року закупить в РФ близько 4-5 млрд куб. м газу Фото: Андрій Коболєв (УНІАН)

Глава "Нафтогазу" назвав привабливою ціну, яку має встановити "Газпром"

Україна в 2018 році закупить близько 4-5 млрд куб. м газу безпосередньо у Російської Федерації. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

""Нафтогаз" планує імпортувати газ з двох напрямків. Ціна, яку зараз зобов'язаний встановити "Газпром", є дуже привабливою. Цим економічним бенефітом треба користуватися", - зазначив Коболєв.

За його словами, з 2018 року "Нафтогаз" має купувати 4-5 млрд куб. м газу у російського "Газпрому".

"З цього року необхідно вибирати мінімальні обсяги. Ми в "Нафтогазі" не маємо підстав вважати негативним аспектом зобов'язання "Газпрому" продати нам 5 млрд куб. м газу за ціною нижчою за європейську. Це позитивний аспект як з точки зору НАК, так і кінцевих споживачів ", - зазначив Коболєв.

Також НАК продовжить імпорт по європейському напрямку.

Нагадаємо, станом на серпень 2017 року Україна імпортувала газ з Словаччини, Польщі, Угорщинитаі ще 20 країн за винятком Російської Федерації. Зазначимо, за рішенням Стокгольмського арбітражу умова про купівлю обов'язкового обсягу газу в РФ за принципом "бери або плати" буде діяти до закінчення терміну дії контракту, тобто в 2018-2019 роках.