ua en ru

Україна та ЄС погодили умови отримання 1 млрд євро макрофінансової допомоги, - постпред

Україна та ЄС погодили умови отримання 1 млрд євро макрофінансової допомоги, - постпред Ілюстративне фото (pixabay.com)

Найближчим часом Україна підпише з ЄС відповідну угоду

Україна і Європейський союз (ЄС) погодили умови, за яких Україна отримає черговий транш макрофінансової допомоги в розмірі 1 мільярда євро; відповідну угоду сторони можуть підписати найближчим часом. Про це в понеділок, 27 серпня, повідомив постійний представник України в ЄС, посол України в Королівстві Бельгія та Великому Герцогстві Люксембург Микола Точицький, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, прогрес у домовленостях є, умови погоджено. Він висловив сподівання, що відповідну угоду буде підписано найближчим часом.

"Прогрес є, умови є. Я, нажаль, не можу їх розкрити, поки не буде підписано угоду. Вона буде підписана найближчим часом", - заявив Точицький в ході прес-клубу XIII наради керівників закордонних дипломатичних установ України в Києві.

Нагадаємо, 12 червня в. о. міністра фінансів Оксана Маркарова повідомила, що для отримання траншу від Міжнародного валютного фонду (МВФ) Україні необхідно виконати ще дві умови. За її словами, Україні необхідно визначитися з ціною на газ і збалансувати бюджет.

Що стосується ціни на газ, чиновниця пояснила, що Україна має зобов'язання за ринковою ціною, які є в меморандумі, який вже діє, і по якому вже розписані механізми перегляду. Питання у формулі. Формула закладено три роки тому і треба її переглядати.