ua en ru

Україна та ЄС зробили перший крок до підписання угоди про "відкрите небо"

Україна та ЄС зробили перший крок до підписання угоди про "відкрите небо" Фото: Транспортний діалог Україна-ЄС (відкриті джерела)

Сторони розглянули транспортну стратегію до 2030 року

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян обговорив з делегацією ЄС підписання угоди про "відкрите небо" в 2019 році. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook, коментуючи результати засідання "Транспортний діалог Україна-ЄС".

Зокрема, міністр повідомив, що це перший такий захід Європейського Союзу серед усіх країн "Східного партнерства". Делегацію Єврокомісії очолив директор Генерального директорату з питань транспорту (DG Move) Європейської комісії Генрик Гололь.

На самій зустрічі сторони розглянули транспортну стратегію до 2030 року і підписання в наступному році Угоди про спільний авіаційний простір.

"Розглянули транспортну стратегію до 2030 року (домовилися з урядом, що її невідкладно затвердимо), стан підготовки євроінтеграційних законопроектів (є чітка воля парламентарів проголосувати сім базових законів у цьому році), розширення європейської транспортної мережі TEN-T і розвиток коридорів, підписання в наступному році Угоди про спільний авіаційний простір, використання нових фінансових інструментів ЄС", - написав він.

Україна та ЄС зробили перший крок до підписання угоди про "відкрите небо"Фото: facebook.com/volodymyr.omelyan

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, ще в минулому 2017 році, учасники саміту "Східного партнерства" в Брюсселі (Бельгія) закликали схвалити угоду про "відкрите небо" між ЄС і Україною.