ua en ru

Україна, ЄС і Росія продовжать переговори по зоні вільної торгівлі

Україна, ЄС і Росія продовжать переговори по зоні вільної торгівлі Фото: переговори в Брюсселі

Претензії РФ можуть бути розглянуті в контексті економічної частини УА України з ЄС

Україна, Європейський союз і Росія домовилися продовжити переговори про наслідки для РФ угоди про зону вільної торгівлі ЄС-Україна. Про це йдеться у спільній заяві сторін, поширеній Єврокомісією за підсумками тристоронньої зустрічі в Брюсселі.

"Учасники визначили кілька потенційних практичних рішень і висловили готовність продовжити переговори на міністерському та технічному рівнях", - йдеться в заяві. У ній також вказується, що деякі претензії Росії можуть бути розглянуті в контексті існуючих можливостей, доступних в економічній частині угоди про асоціацію.

"Вирішення інших питань можуть бути знайдені в рамках двосторонньої, тристоронньої і багатосторонньої кооперації", - йдеться в заяві.

Учасники тристоронніх переговорів також підкреслили, що лібералізація торгівлі у відповідності з принципами і правилами СОТ буде сприяти економічному зростанню.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава МЗС України Павло Клімкін та єврокомісар Йоханнес Хан обговорили готовність запровадження ЗВТ між Україною та ЄС з 1 січня 2016 року.