ua en ru

Україна повинна відновити статус морської держави, - Гройсман

Україна повинна відновити статус морської держави, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Україна втратила позиції у морській сфері через неефективне управління підприємств галузі

Україна має відновити свій статус морської держави. Про це прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час зустрічі із курсантами та професорсько-викладацьким складом Херсонської державної морської академії, передає прес-служба уряду.

"Ми - морська держава. Але багато втратили… Наше завдання сьогодні - відродити у тому числі і наш статус морської держави. Це не один рік, завтра це не відбудеться, але якщо ми чітко розуміємо наші завдання і пріоритети, я глибоко переконаний у тому, що ми будемо сильною, міцною, морською державою", - підкреслив голова уряду.

Прем'єр зазначив, що Україна втратила позиції у морській сфері, зокрема через неефективне управління підприємств галузі. Так, у 2015 році збитки країні від державних підприємств сягнули майже 65 млрд грн.

Він зауважив, що необхідно, зокрема, змінювати систему управління державними підприємствами.

Нагадаємо, США виділять 30 мільйонів доларів на модернізацію військово-морського флоту України. Суму нададуть в рамках пакету допомоги українській армії в розмірі 500 мільйонів доларів, який повинен надійти в наступному році.