ua en ru

Україна повинна імплементувати 58 актів ЄС у фінансовому секторі, - НБУ

Україна повинна імплементувати 58 актів ЄС у фінансовому секторі, - НБУ Фото: Владислав Рашкован

Імплементація актів ЄС у фінсекторі торкнеться банківської системи і цінних паперів

Відповідно до норм угоди про асоціацію з Європейським Союзом Україна повинна імплементувати 58 актів ЄС у фінансовому секторі. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови НБУ Владислав Рашкован, передає кореспондент РБК-Україна.

"За угодою про асоціацію ми повинні адаптувати 58 актів ЄС у фінансовому секторі - це в цілому 15% від всіх актів, які ми повинні зробити з точки зору угоди з ЄС. Ми над цим працюємо в різних областях", - заявив Рашкован.

Він зазначив, що очікується прийняття парламентом понад 20 законопроектів, необхідних для подальшого розвитку фінансового ринку.


"Вони на різних стадіях знаходяться в парламенті, ми розраховуємо, що подальше удосконалення роботи з парламентом дозволить нам більш якісно приймати ці закони", - додав Рашкован.

Як повідомляється в звіті про виконання Комплексної програми розвитку фінансового сектора України, імплементація актів ЄС в фінансово секторі повинна торкнутися банківську сферу, цінні папери, ринкову інфраструктуру, платежі, вільний рух капіталу, а також боротьбі з відмиванням коштів. Механізм транспортування актів ЄС в фінансове право України передбачає розробку і схвалення планів-графіків імплементації кожного акту.

Нагадаємо, в НБУ вважають, що реформування державних банків варто почати з наглядових рад.