ua en ru

Україна наздоганяє Європу в податкових досягненнях, - Клименко

Зниження ставки податку на прибуток до 19%, запровадження систем електронного декларування, зближення податкового та бухгалтерського обліку є свідчення того, що Україна рухається в тренді загальноєвропейського розвитку податкової системи.

Таку думку висловив міністр доходів і зборів Олександр Клименко під час панельної дискусії "Doing Business in Ukraine. Покращення інвестиційного клімату - спільна справа Уряду та бізнесу", що відбулася 13 червня в рамках Першої міжнародної бізнес-конференції ABC: Ukraine & Partners-2013.

"Ми вважаємо, що у нас є енергія й сили для того, щоб це зробити", - наголосив глава Міндоходів.

За словами Клименка, свідченням якісних податкових змін в Україні є підвищення позицій держави в рейтингу Paying Taxes Doing Business.

"За підсумками 2012 року, ми майже на чверть скоротили час, який потрібно було витрачати на ведення податкового обліку - з 651 до 491 годин на рік. Ми розбудували мережу сервісних центрів, надали нові сервіси, які допомогли нам мінімізувати податкове навантаження на бізнес. Ми зробили перехід від аудиту на ризикоорієнтовану систему. Але ми не зупиняємося на цьому, ми вважаємо, що у нас є потенціал, є всі можливості для того, щоб покращити свої позиції в майбутньому", - зазначив урядовець.