ua en ru

Україна досі не отримала квоту на експорт молочної продукції в ЄС

Україна досі не отримала квоту на експорт молочної продукції в країни Європейського союзу.

Україна досі не отримала квоту на експорт молочної продукції в країни Європейського союзу. Про це в ході брифінгу заявив заступник голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Віталій Башинський, передає корреспондент РБК-Украина.

"Говорити про те, що Україна має квоту про завезення на територію ЄС молока або молочних продуктів - це лише розмови, і буде залишатися розмовами, поки ми не з'явимося в рішенні Ради ЄС і Україна буде включена як країна, якій дозволено експорт. До цих пір всі преференції - це "паперове рішення", - заявив Башинський.

Він додав, що ЄС висунула Україні ряд зауважень щодо молочної продукції та м'яса яловичини.

"У нас ряд зауважень з боку Європейського союзу, які стосуються процедур отримання права експорту продуктів українських підприємств на територію ЄС. Результатом минулих місій є 12 зауважень по молоку і 9 зауважень з м'яса яловичини", - заявив Башинський.

При цьому він зазначив, що існує 2 основних зауваження, які досі не виправлені Україною: відсутність обліку поголів'я тварин і проблеми з сертифікацією продукції.

"Законопроект про обов'язковий облік тварин 4 рази подавався до Верховної Ради і 4 рази визнавався антиэлекторальным. Цей момент не врегульовано", - заявив Башинський.

Нагадаємо, 11 березня 2014 р. Єврокомісія прийняла рішення скасувати мита для українських товарів, які ввозяться в країни Євросоюзу. Скасування мита діє з травня 2014 р. до листопада 2014 р.