ua en ru

Україна до кінця тижня розраховує врегулювати питання поставок російського газу

Україна до кінця тижня розраховує врегулювати питання поставок російського газу

Україна до кінця поточного тижня розраховує врегулювати питання поставок передплаченого російського газу. Про це в інтерв'ю 5 каналу повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"22 числа відбулася неприємна ситуація, коли вперше за весь час дії контракту Україна подала заявку згідно з його умовами, на яку ми маємо повне право і яку "Газпром" повинен виконати. Ця заявка не була виконана відносно на великий відсоток. Майже на 60% відсотків. Це досить велике відхилення", - розповів Коболєв.

Таким чином, за його словами, "Газпром" порушив своє зобов'язання, яке було дано не тільки "Нафтогазу", але й Європейському союзу.

"Звичайно, ця ситуація нас турбує, і ми направили листи з вимогою надати нам пояснення, чому так відбувається. Поки ми не отримали формальної відповіді на наші листи, але ми очікуємо, що ця відповідь може надійти завтра, ми сподіваємося. Якщо - ні, то приблизно в кінці цього тижня, в четвер або в п'ятницю, у нас будуть тристоронні переговори в Брюсселі, де, я сподіваюся, що присутність представників Єврокомісії ми отримаємо відповідь на питання", - зазначив Коболєв.

Нагадаємо, сьогодні "Нафтогаз" відмовився продовжувати вносити передоплату за російський газ.