ua en ru

Україна до кінця 2013 р. має визначитися щодо своєї участі в МС, - ЄЕК

Україна до кінця 2013 р. має визначитися щодо своєї участі в Митному союзі (МС). Про це вчора в ефірі каналу "Росія 24" заявив голова колегії Євразійської економічної комісії Віктор Христенко.

"Україна - одна з країн, якій ще слід зробити свій вибір щодо позиціонування в інтеграційних структурах. Дискусія, яка йде в Україні з цього приводу, з урахуванням внутрішньополітичної дискусії в цілому, набуває гострий, драматичний характер. У цьому плані немає нічого більш бурхливого, ніж обговорення інтеграції або в Європейський союз, або в Євразійський союз", - зазначив Христенко.

За його словами, 2013 р. буде вирішальним для України в цьому питанні.

"Єдине, що можна точно сказати, - визначатися доведеться. Тому що в сьогоднішньому світі розраховувати на те, що ти будеш почутим, ти будеш врахованим і твої інтереси взагалі не залишаться за бортом, можна тільки тоді, коли ти включений в такого роду сильні угруповання, у сильні структури. Але вибір залишається за українською стороною", - додав він.

Нагадаємо, раніше на цьому тижні міністр з основних напрямків інтеграції і макроекономіки Євразійської економічної комісії Тетяна Валова заявила, що створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) з Євросоюзом не є недружнім кроком стосовно до Митного союзу, але, перебуваючи в режимі ЗВТ з іншими країнами, Україна повинна прораховувати наслідки.