ua en ru

Україна вестиме діалог з Угорщиною щодо питання євроінтеграції

Україна вестиме діалог з Угорщиною щодо питання євроінтеграції Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе (nato.int)

Климпуш-Цинцадзе сподівається, що об'єктивна оцінка ситуації допоможе нівелювати негативний настрій Угорщини

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна буде вести діалог з Угорщиною з приводу євроінтеграції. Про це вона повідомила в ході прес-конференції "Прийняті євроінтеграційні рішення уряду як поштовх до внутрішніх змін в Україні", передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми будемо використовувати діалог з усіма країнами Європейського союзу. Задоволена меморандумом про порозуміння з Польщею. Аналогічним шляхом ми дійдемо згоди і з іншими партнерами. Діалог з Угорщиною виглядає складним через ультимативності. Угорщина має серйозну вагу, щоб створювати перешкоди для українських євроінтеграційних прагнень", - резюмувала вона.

Віце-прем'єр сподівається, що об'єктивна оцінка ситуації допоможе нівелювати негативний настрій Угорщини.

"Ми далі будемо вести діалог, сподіваюся, що колективна та об'єктивна оцінка ситуації допоможе нівелювати негативний настрій Угорщини", - повідомила вона.

Нагадаємо, на початку жовтня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що новий закон України "Про освіту" суттєво порушує принципи Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.