ua en ru

Україна продовжуватиме брати участь в операції міжнародних сил в Афганістані, - Саламатін

Україна зацікавлена ​​брати участь в операції міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані. Про це заявив міністр оборони України Дмитро Саламатін під час виступу на засіданні Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони у Брюсселі, повідомляє прес-служба Кабміну.

Зокрема, міністр оборони України підкреслив важливість спільних зусиль у розвитку "безпечного" Афганістану.
"У цьому я переконався особисто в ході відвідин Афганістану у вересні поточного року. Україна є послідовною і буде продовжувати участь в операції в Афганістані, - підкреслив Дмитро Саламатін. - Наша держава зацікавлена ​​брати участь у міжнародних зусиллях в Афганістані і після 2014 р.".

Глава оборонного відомства висловив подяку литовським, польським, американським і афганським військовослужбовцем, з якими виконують завдання українці.

У свою чергу генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен у вступній промові відзначив прогрес, досягнутий спільними зусиллями міжнародних сил сприяння безпеці та урядом Афганістану. Він зазначив єдність альянсу в намірі продовжувати надавати підтримку уряду Афганістану після завершення перехідного періоду і передачі відповідальності за питання безпеки в країні.

Зазначимо, в даний час в Афганістані залишаються близько 68 тис. американських солдатів, а також близько 40 тис. - з інших країн. Лідери країн-членів НАТО висловили готовність вивести свої війська до кінця 2014 р.

Читайте також: Масштабність реформ, які проводяться у Збройних силах України, вражає, - заступник генсека НАТО