ua en ru

Україна визнаватиме іноземні документи про післядипломну медосвіту

Україна визнаватиме іноземні документи про післядипломну медосвіту Фото: Олександр Лінчевський (УНІАН)

З 2019 року лікар може самостійно обирати місце післядипломної освіти

Україна визнаватиме іноземні документи про післядипломну медичну освіту. Про це сьогодні, 12 вересня, під час презентації розвитку медичної освіти в Україні повідомив заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми кажемо, що з наступного року лікар може самостійно обирати місце післядипломної освіти. Ми визнаємо, як держава, це навчання і ми дозволяємо проходити нашим лікарям навчання в Америці та Європі. Як держава, ми визнаватимемо ці дипломи та сертифікати", - сказав він.

Лінчевський нагадав, що відповідна постанова, яка дозволяє проходити післядипломне навчання в іншій країні, була прийнята урядом у березні 2018 року.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, Міністерство охорони здоров’я України пропонує ввести англійську мову у список обов’язкових предметів навчальної програми майбутніх медиків.

За словами в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, для абітурієнтів медичних університетів також буде запроваджена низка додаткових іспитів.