ua en ru

Україна нарощуватиме експорт до Китаю, - МінАП

Україна нарощуватиме експорт до Китаю, - МінАП Фото: Олексій Павленко

Китай зацікавлений у продовженні регулярних поставок української продукції

Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко повідомив, що Україна нарощуватиме експорт кукурудзи до Китаю. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МінАП.

"Близько двох місяців тому світ облетіла звістка, що Україна стала основним експортером кукурудзи до Піднебесної, обігнавши таким чином США. За 5 місяців поточного року частка української кукурудзи імпортованої Китаєм становила близько 90% або понад 1,5 млн тонн", - повідомив Павленко.

Він зазначив, що попри непросту ситуацію на китайському фондовому ринку та світову тенденцію здешевлення кукурудзи, Україна планує не лише утримувати лідерські позиції на ринку КНР, але й нарощувати експорт.

"У нас є всі умови для цього - урожай 2015/2016 маркетингового року та зацікавленість партнерів у продовженні регулярних постачань української продукції. Китай прагне понад усе гарантувати продовольчу безпеку свого населення. Україна ж пропонує якісну продукцію у великих обсягах, що максимально відповідає вимогам східних партерів", - наголосив
Павленко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що експорт української аграрної продукції до Китаю зріс у сім разів.