ua en ru

Україна буде нарощувати аграрний експорт в Туреччину

Україна буде нарощувати аграрний експорт в Туреччину Фото: Тарас Кутовий

Україна буде нарощувати поставки агропродукції в Туреччину

Україна має намір розширювати нарощувати поставки сільськогосподарської продукції в Туреччину. Про це йшла мова під час зустрічі міністра аграрної політики і продовольства України Тараса Кутового з міністром сільського господарства, продовольства і тваринництва Туреччини Фаруком Челіком, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Наголошується, що зустріч відбулася сьогодні, 14 березня, у рамках офіційного візиту української делегації на чолі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом в Турецьку Республіку.

"Туреччина входить в ТОП-10 країн, з якими Україна має найбільший товарообіг: займає 8-е місце по експорту і 3-е по імпорту. Ця країна є нашим надійним і постійним торговим партнером. Наше плідне співробітництво ми будемо не тільки продовжувати, але і усиливат", - прокоментував Кутовий.

Сьогодні, в контексті розвитку співробітництва з Туреччиною, пріоритетними товарами для нарощування на експорт є м'ясо, молочна продукція, яйця, деякі овочі і фрукти, зернові, борошно і крупи, м'ясні та томатні консерви, кондитерська продукція, соки, морозиво, вина та інше.

За результатами 2016 року, двосторонній товарообіг склав 942, 5 млн доларів. Експорт української сільськогосподарської продукції склав 608, 7 млн доларів, імпорт – 333,8 млн доларів. Україна здебільшого постачала в Туреччину масло, насіння олійних культур, мед і цукор, соєві боби і волоські горіхи.

Нагадаємо, в ході візиту прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана у Туреччину боку підписали угоду про поїздки громадян за внутрішніми паспортами у вигляді ID-карт.