ua en ru

Україна не буде спостерігати за втручанням в церковні справи, - Порошенко

Україна не буде спостерігати за втручанням в церковні справи, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Порошенко заявив, що інша держава використовує у своїх інтересах почуття українських православних

Україна не буде спостерігати за втручанням іншої держави в її церковні справи. Про це сьогодні під час урочистих заходів з нагоди відзначення Дня хрещення Київської Русі - України заявив президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не будемо пасивно спостерігати за втручанням іншої держави у церковні справи, за її спробами використовувати в своїх інтересах почуття частини українських православних", - заявив Порошенко.


Він додав, що саме це стало причиною звернення Верховної Ради до Архієпископа Константинополя-нового Риму, Вселенського Патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні.

Петро Порошенко на молебні УПЦ КП

Фото: Петро Порошенко на молебні УПЦ КП

Петро Порошенко

Фото: Петро Порошенко

"Слід виходити з давнього канонічного принципу – за цивільним та земельним розподілом нехай слідує і розподіл церковних справ", - сказав Порошенко.

Президент також нагадав, що після здобуття незалежності питання про автокефалію порушували Греція, Румунія, Сербія, Болгарія, Грузія, Албанія й інші країни.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко наголосив на важливості створення в Україні єдиної помісної православної церкви, адміністративно незалежною від інших держав.