ua en ru

Порошенко закликав створити єдину помісну церкву, незалежну від інших країн

Порошенко закликав створити єдину помісну церкву, незалежну від інших країн Фото: Петро Порошенко висловився за єдину помісну церкву

Він готовий допомогти реалізувати ті рішення, які запропонують глави українських церков

Президент Петро Порошенко наголосив на важливості створення в Україні єдиної помісної православної церкви, адміністративно незалежної від інших держав. Про це він сказав під час зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко підкреслив, що суспільство вимагає від усіх державних органів працювати на єдність та сподівається на це від релігійних організацій.

"Очевидно, що в сьогоднішній ситуації багатьом віруючим важко погодитись із існуючим роз'єднанням українського православ'я. Звичайно, що я кардинально не допускаю, щоб держава втручалася - і я цього не допущу - у міжцерковні взаємини. Але й ігнорувати волю народу теж негоже, так само як неприпустимо допустити втручання в ці процеси іншої держави", - підкреслив президент.


Він висловив готовність допомогти реалізувати ті рішення, які запропонують самі предстоятелі Українських церков.

Порошенко підкреслив, що соціологічні опитування показують, що дедалі більша кількість православних громадян України хочуть мати, - як це заведено в усьому православному світі і більшості православних країн - єдину помісну автокефальну церкву - "церкву, євхаристійно й молитовно поєднану і дуже важливо - адміністративно незалежну від інших держав".

Нагадаємо, президент Порошенко доручив Міністерству оборони прискорити розробку положення про капеланство у Збройних Силах України та інших силових структурах.