ua en ru

Україна та велика Британія підписали угоду про уникнення подвійного оподаткування

Україна та велика Британія підписали угоду про уникнення подвійного оподаткування Фото: Україна і велика Британія підписали угоду з оподаткування (Мінфін)

Країни продовжують імплементувати норми законодавства обопільні

Міністр фінансів України Олександр Данилюк і державний міністр Великобританії у справах Європи і Америки Алан Дункан підписали Протокол про внесення змін в Угоду про уникнення подвійного оподаткування між урядами України та Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії. Підписання документа відбулося в Лондоні, передає прес-служба українського Мінфіну.

Як повідомляється, підписання зазначеного документа дозволить уникнути подвійного оподаткування доходів фізичних і юридичних осіб, які виникають на територіях обох країн. Це буде досягатися, як шляхом розподілу права оподаткування окремих видів доходів між Україною і Великобританією в залежності від місця їх виникнення, так і шляхом врахування у податкових зобов'язаннях платника податків однієї держави сум податків, сплачених на території іншої держави.

Результатом підписання протоколу буде посилення інтересу британських інвесторів до України, забезпечення обміну податковою інформацією між країнами і запобігання ухиленню від оподаткування.

altalt
Фото: Україна і велика Британія підписали угоду про уникнення подвійного оподаткування

Протокол з Сполученим Королівством великої Британії та Північної Ірландії передбачає:

- оподаткування дивідендів за ставкою 5%, якщо фактичним власником дивідендів є компанія (інша ніж партнерство), яка володіє безпосередньо принаймні 20% капіталу компанії, що сплачує дивіденди і підвищену ставку з 10% до 15% - у всіх інших випадках;

- збільшення розміру ставки оподаткування відсотків - з 0% до 5%;

- збільшення розміру ставки оподаткування роялті - з 0% до 5%;

- нову редакцію статті щодо обміну інформацією, якою передбачається значне розширення можливостей сторін щодо обміну податковою інформацією

Нагадаємо, Україна хоче домовитися зі Швейцарією про обмін податковою інформацією.