ua en ru

Україна із-за бойових дій на Донбасі і анексії Криму втратила 1,5 млн тонн зернових, - Мінап

Через бойові дії на Донбасі і анексії Криму Росією Україна втратила близько 1,5 млн тонн зернових. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За ці сто днів ми порахували, що майже 1,5 мільйона тонн зернових було втрачено на території Луганської, Донецької (областей - ред.) і окупованого Криму. Також ми знаємо приклади великих корпорацій, які втратили комплекси по тваринництву. Десь 2,2-2,5% - це загальна кількість наших втрат, що ми мали з того регіону",- заявив Павленко.

За його словами, найбільше постраждала переробна галузь. "Ці частини Донецької та Луганської областей не були аграрними територіями, це були більш промисловими територіями, тому більше втратила галузь, пов'язана з переробкою", - зазначив Павленко.

"Є великі території, які зараз заміновані, на багатьох територіях зараз знаходяться лінії оборони наших військ, що також ускладнює весняно-польові роботи. Хоча з точки зору озимих було посіяно в принципі 96% від минулого року, але це ще сіялося в минулому році, коли тільки починалися бойові дії і є розуміння, що, на жаль, на багатьох територіях буде дуже важко працювати", - додав міністр.

Нагадаємо, урожай зернових культур в 2015 р. оцінюється на рівні 50 млн тонн.