ua en ru

Україна і Білорусь підписали угоду про реадмісію

Україна і Білорусь підписали угоду про реадмісію Фото: підписання угоди (https://twitter.com/STsegolko)

Також Україна і Білорусь підписали низку інших документів

Україна і Білорусь підписали угоду про реадмісію. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу президента України Петра Порошенка.

Метою угоди є створення правових підстав, необхідних для встановлення і розвитку міждержавного співробітництва у сфері реадмісії осіб, що дозволить мінімізувати негативні наслідки, які породжуються незаконною міграцією та підвищити ефективність спільної боротьби з незаконною міграцією шляхом удосконалення правового регулювання цієї діяльності Підписи під угодою поставили міністр внутрішніх справ Білорусі Ігор Шуневич та голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк.

У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін та міністр закордонних справ Республіки Білорусь Володимир Макей підписали план консультацій між МЗС України та зовнішньополітичним відомством Республіки Білорусь на 2018-2019 роки.

Також було підписано угоду між Міністерством молоді та спорту України і Міністерством спорту і туризму Білорусі про співробітництво у сфері фізичної культури і спорту.

Крім того, Брестський облвиконком уклав договір про співробітництво з Рівненською обласною державною адміністрацією та угоду про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво із Запорізькою обласною державною адміністрацією. Також з Запорізькою областю буде співпрацювати і Могилевський облвиконком, пише "Белта". Два документа з українськими регіонами підписав Мінський облвиконком: угоду з Запорізькою облдержадміністрацією та меморандум з Київською облдержадміністрацією. Керівники Гомеля і Дніпра поставили підписи під угодою про дружбу і співробітництво.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко в ході зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенко констатував зростання поставок української продукції в Білорусь.