ua en ru

Україна та Австралія зацікавлені у співпраці по диверсифікації поставок ядерного палива, - Міненерго

Україна та Австралія зацікавлені у співпраці по диверсифікації поставок ядерного палива, - Міненерго Фото: Україна і Австралія провели двосторонні консультації

У планах сторін узгодження та підписання угоди про співпрацю в області використання ядерного палива

Україна та Австралія 7-8 вересня провели двосторонні консультації, під час яких сторони виразили зацікавленість у співпраці по лінії диверсифікації поставок ядерного палива. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

"Ми, звичайно, зацікавлені в диверсифікації поставок, тому що Україна наразі забезпечена власним ядерним паливом на 40-45%. З цієї позиції Австралія для України є стратегічним партнером, оскільки саме Австралія наразі є № 1 у світі за обсягами запасів урану", - сказав перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Мартиненков.

У свою чергу представник австралійської сторони генеральний директор Австралійського бюро гарантій та нерозповсюдження (ASNO) Роберт Флойд підтримав стратегічний курс України на енергонезалежність, а також висловив переконаність у тому, що співпраця між Австралією та Україною закладе основи довготривалого партнерства у сфері використання мирного атому.

Повідомляється, що у планах сторін узгодження та підписання міжурядової угоди про співробітництво в галузі використання ядерного палива для виробництва електроенергії.

Нагадаємо, у Міненерго повідомили, що Україна забезпечена ядерним паливом на опалювальний сезон 2015-2016 р.