ua en ru

Україна і Австралія найближчими днями підпишуть угоду про постачання урану

Україна і Австралія найближчими днями підпишуть угоду про постачання урану Фото: угоду про постачання урану підпишуть на саміті з ядерної безпеки в США

Австралія буде поставляти уран для української атомної енергетики

Україна та Австралія в найближчі дні в ході саміту з ядерної безпеки у Вашингтоні підпишуть угоду про постачання урану. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства енергетики та вугільної промислової України.

Повідомляється, що глава Міненерго Володимир Демчишин 30 березня – 2 квітня 2016 року візьме участь в поїздці офіційної делегації України, яку очолить президент Петро Порошенко, у США з метою участі у Вашингтонському саміті з ядерної безпеки.


"Згідно з програмою перебування, запланована зустріч міністра енергетики та вугільної промисловості України В. Демчишина з держсекретарем США з питань енергетики Е. Монізом, а також підписання Угоди між урядом України та урядом Австралії про співробітництво в галузі використання ядерної енергії в мирних цілях. Зокрема, в Угоді йдеться про постачання урану з Австралії в Україну для атомної енергетики", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Україна вела переговори про закупівлю уранового концентрату з Казахстаном і Австралією.