ua en ru

Україна арештувала активів соратників Путіна на понад 2 млрд гривень

Україна арештувала активів соратників Путіна на понад 2 млрд гривень Фото: Україна арештувала активів соратників Путіна на понад 2 млрд гривень (ssu.gov.ua)

За ініціативи СБУ арештовано активи компанії, якою володіли особи з оточення російського президента Володимира Путіна. Йдеться про одного з найбільших виробників бетоноконструкцій, який постачав продукцію як в Україну, так і за кордон.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт СБУ.

Джерела РБК-Україна у силових структурах повідомили, що мова йде про компанію "Аерок". За даними аналітичної системи YouControl, її кінцевим бенефіціаром виступає російська ПАТ "Група ЛСР". Її основний власник - колишній сенатор від Ленінградської області Андрій Молчанов (близько 64%).

При цьому СБУ також повідомила, що кінцевими бенефіціарами компанії є російські бізнесмени, причетні до фінансування "ЛДНР".

У відомстві одного з них описують як найближчого до оточення Путіна та спонсора передвиборчої кампанії партії "Єдина Росія", а ще він будує житло для співробітників ФСБ і збройних сил РФ.

"Щоб уникнути міжнародних санкцій та постачати товар на тимчасово окуповані території України, керівництво компанії здійснило ребрендинг торгової марки. Втім, завдяки реакції СБУ, на це підприємство накладено арешт", - повідомляють у відомстві.

Так, за рішенням суду арештовано активів на понад 2 млрд гривень на:

  • 100% корпоративних прав у вигляді статутного капіталу на понад 437 млн грн;
  • рухоме та нерухоме майно підприємства орієнтовною вартістю 1,5 млрд грн;
  • 9 банківських рахунків, де наявні загалом понад 104 млн грн.

Як додають в СБУ, арешт накладено в межах ч. 2 ст. 110-2 та ч. 2 ст. 191 ККУ.

Рішенням суду арештоване майно передається в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що майно та активи російської компанії, що постачає нафтопродукти для потреб Міністерства оборони РФ, були арештовані за рішенням українського суду.

Термінові і важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.