ua en ru

Україна активізує співпрацю з Бразилією у сфері сільського господарства

Україна активізує співпрацю з Бразилією у сфері сільського господарства Фото: глава МінАП Олексій Павленко

Український агроекспорт в Бразилію в минулому році склав 113 тисяч доларів

Україна активізує співпрацю з Бразилією у сфері сільського господарства. Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Владислава Рутицька, повідомляє прес-служба МінАП.

Як зазначається, сьогодні у форматі відео-конференції пройшло перше установче засідання українсько-бразильського консультативного комітету з питань сільського господарства.

"Український агроекспорт в Бразилію в минулому році склав 113 тисяч доларів США. І ця цифра не відповідає потенціалу нашої співпраці. При цьому ми зацікавлені в нарощуванні поставок зернових, олії, борошна, солоду, кондитерки та алкоголю. Обговорили також питання співробітництва в галузі селекційно-племінної справи, ветеринарної медицини, науково-технічного співробітництва та інше. Попереду ще багато перемовин", - відзначила Рутицька.

Як зазначається, сторони, зокрема піднімали тему біопалива, говорили про впровадження проектів вирощування енергетичних культур та їх подальшої переробки на біопалива з урахуванням досвіду бразильських компаній.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні триває весняна посівна кампанія, аграрії засіяли вже 961 тис. га ранніх зернових. Посів ранніх ярих зернових розпочато у всіх областях України.