ua en ru

Павленко: посів ярих зернових розпочато у всіх областях України

Павленко: посів ярих зернових розпочато у всіх областях України Фото: Олексый Павленко повыдомив, що посів ярих зернових розпочато у всіх областях України

Найбільші площі посіяно у Запорізькій, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях

В Україні триває весняна посівна кампанія, аграрії засіяли вже 961 тис. га ранніх зернових. Посів ранніх ярих зернових розпочато у всіх областях України, заявив міністр агарної політики та продовольства України Олексій Павленко, повідомляє прес-служба відомства.

"За попередніми даними регіонів вся посівна площа сільськогосподарських культур в усіх категоріях господарств під урожай 2016 року очікується на рівні 26,5 млн га, або на рівні 2015 року...На сьогодні очікувана забезпеченість насінням ярих культур (без кукурудзи) по всіх категорія господарств складає 596,6 тис. тонн, що становить 101% до потреби", - сказав він.

Як зазначається, на даний момент посіяно 38% до прогнозу, зокрема ячменю посіяно 743 тис. га (38%), пшениці - 60 тис. га (35%), вівса - 48 тис. га (22%), гороху - 111 тис. га (60%).

Повідомляється, що найбільші площі посіяно у Запорізькій області - 124,7 тис. га (63% до прогнозу), Одеській - 124,4 тис. га (82%), Миколаївській - 122,5 тис. га (82%) та Херсонській - 113,0 тис. га (65%).

Також Павленко повідомив, що перше підживлення озимих зернових завершено у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Житомирській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській областях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко розраховує на 1,5 млрд доларів інвестицій в рамках реалізації Стратегії відновлення зрошення на півдні України.