ua en ru

Україна активізувала розслідування за фактом депортації кримських татар у 1944

Україна активізувала розслідування за фактом депортації кримських татар у 1944 Фото: кримські татари

Прокуратура склала реєстр з 160 осіб, яких насильно переселили

Прокуратура Криму відновила розслідування кримінального провадження за фактом депортації в 1944 році кримських татар і представників інших національних груп з території Криму. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Прокуратура разом з представниками Меджлісу склали реєстр з 160 осіб, яких насильно переселили з території півострова у 1944.

"З метою подальшого допиту зазначених осіб у якості потерпілих в порядку ст. 225 КПК України узгоджений порядок їх приїзду на територію Херсонської області та перелік документів, які необхідно надати зазначеним особам під час допитів для підтвердження їх участі в подіях, що є предметом досудового розслідування", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в рамках даного кримінального провадження у 300 наукових бібліотеках України "піднімають" матеріали (документи, публікації, наукові статті) за фактами депортації кримських татар у 1944 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що репресії Російської Федерації в Криму щодо кримських татар продовжаться з новою силою.