ua en ru

Україна в 2017 посіла третє місце за обсягами фінансування від ЄБРР

Україна в 2017 посіла третє місце за обсягами фінансування від ЄБРР Фото: Україна стала одним з найбільших позичальників ЄБРР (фото з відкритих джерел)

Сума виданих кредитів склала 581 млн євро

Україна посіла третє місце за обсягом фінансування, наданого Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) в 2017 році, країна отримала 581 млн євро. Про це повідомляє The Financial Times.

Як повідомляється, в минулому році банк видав рекордну суму фінансування, яка склала 9,7 млрд євро, в те час як в 2016 році ця сума склала 9,4 млрд євро.

Кількість проектів, які отримали фінансування від ЄБРР, збільшилася до максимальних в історії 412 378 проти роком раніше.

В розрізі країн, найбільшим одержувачем кредитування від європейського банку стала Туреччина, сума фінансування якої склала 1,54 млрд євро, знизившись у порівнянні з 2016 роком на 0,38 млрд євро.

Друге місце зайняв Єгипет, якому в 2017 році ЄБРР виділив 1,41 млрд євро, збільшивши фінансування майже в двоє.

Наголошується, що обсяг кредитів, виданих проектів у сфері "зеленої" енергетики, минулого року знизився до 4,1 млрд євро з 2,8 млрд євро роком раніше. Таким чином, частка таких проектів у нових кредитах банку склала 43%, хоча раніше керівництво ЄБРР розраховував вийти на показник вище 40% тільки до 2020 року.

У числі великих проектів - будівництво сонячної електростанції в єгипетському місті Бенбан. Очікується, що ця електростанція досягне потужності в 1,8 гігават і стане найбільшим подібним проектом у світі.

У 2017 році ЄБРР вперше почав видавати кредити Лівану, а також відкрив представництва в Олександрії, Танжері і в Одесі.

Нагадаємо, наприкінці минулого року ЄБРР надав "Укрзалізниці" 150 млн євро кредиту.