ua en ru

Україна у 2017 році на 25% збільшила експорт сільгосппродукції, - Гройсман

Україна у 2017 році на 25% збільшила експорт сільгосппродукції, - Гройсман Фото: Україна збільшила експорт сільгосппродукції на 25% (kmu.gov.ua)

Виручка від сільхозекспорту склала 23 млрд гривень

Експорт української сільгосппродукції з початку 2017 року збільшився на 25%. Про це сьогодні під час засідання уряду повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"За 9 місяців товаровиробники отримали 23 млрд гривень... Ми в цьому році за січень-серпень маємо збільшення експорту сільгосппродукції на 25%. На сьогодні це сектор, який динамічно зростає, але нам потрібно збільшувати переробку, щоб збільшити кількість робочих місць на селі", - сказав він.

Гройсман також зазначив, що відновлення діяльності фермерів завдяки затвердженої концепції розвитку фермерства, також зробить свій внесок в економіку країни.

Нагадаємо, за попередніми оцінками Міністерства аграрної політики України, 2016/2017 маркетинговому році, який завершився 30 червня, Україна експортувала 43,8 млн тонн зернових, що є абсолютним рекордом для країни.