ua en ru

Україна - Франція: Наша збірна впевнено перемогла в Києві

Якщо можна собі уявити ідеальний матч нашої збірної, то сьогодні був саме він. Два голи у воротах грізної Франції у виконанні Зозулі і Ярмоленко дали Україні відмінний заділ перед матчем у вівторок.

Якщо можна собі уявити ідеальний матч нашої збірної, то сьогодні був саме він. Два голи у воротах грізної Франції у виконанні Зозулі і Ярмоленко дали Україні відмінний заділ перед матчем у вівторок.

Україна - Франція 2:0
Голи:
Зозуля, 61, Ярмоленко, 83 (пен.)
Україна: П'ятов, Федецький, Хачеріді, Кучер, Шевчук, Степаненко, Ротань, Едмар (Безус, 76), Ярмоленко, Коноплянка (Гусєв, 90+2), Зозуля (Селезньов, 86)
Франція: Льоріс, Дебюші, Косельні, Абідаль, Евра, Матюіді, Погба, Ремі (Сіссоко, 62), Насрі (Вальбуена, 80), Рібері, Жиру (Бензема, 70)
Вилучення: Косельні, 90+1 (пряма червона) - Кучер, 90+5 (друга жовта)

Це був той матч, коли увесь блиск нинішньої української збірної було продемонстровано більш іменитому супернику. Зібрана гра в захисті, розумні дії центру поля і самовіддача атаки сьогодні зробили все, щоб французька збірна поїхала додому в дуже поганому настрої.

Україна - Франція: Наша збірна впевнено перемогла в Києві

Як і очікувалося, французи з самого початку заволоділи м'ячем. Але підібратися до штрафного України їм ніяк не вдавалося. На мінімальну загрозу своїм воротам, українці намагалися відповідати загрозою воротам Льоріса. Тим самим, наша команда показувала супернику, що боятися їх ніхто не буде. Так було, коли Жиру несильно пробив головою після подачі з флангу. А потім, Ярмоленко після фірмового зміщення з лівого флангу пробив точно в руки голкіперу. І в такому ключі все і тривало. Рібері небезпечно прострілював - Коноплянка з Шевчуком напружили захист. Ремі пробив після скидки Насрі - Едмар неточно бив головою після подачі зліва. Але всі моменти були дуже середніми і на звання гольових не тягнули.

Натомість, веселіше стало у другому таймі. Рібері пробив у стінку після перспективного штрафного. На цей випад відповів чудовий сьогодні Федецький сильним дальнім ударом трохи вище поперечини. Потім класний удар вдався Коноплянці, з яким впорався Льоріс. А потім Зозуля забив гол і "все змішалося у домі Облонських". Степаненко віддав у центр штрафного на Едмара, а той в один дотик перевів м'яча на хід Зозулі, який прибрав одного захисника і пробив Льоріса. І тут же, міг Рома забивати другий, але його удар з близької відстані прийняв на себе захисник. Після пропущеного гола французи піддавили наших хлопців, але якось не сильно. Натомість, у відповідь українці відповіли ще одним нокдауном. Зозуля прийняв м'яч в штрафній і спробував пробити, але Косельні грубо уклав дніпрянина на газон і суддя вказав на "точку". Ярмоленко сильним ударом від поперечки змусив всю Францію схопитися за голову і починати голосити. Після другого гола французи просто-напросто не виходили з нашої половини поля, чим наші хлопці могли кілька разів користуватися. Відмінно увійшовший у гру Безус, який, як тільки приймав м'яч, тримав його у себе, як можна довше. Один раз це могло призвести до третього голу, але Рома не зміг віддати нормальний пас на Ярмоленка, коли повів за собою контратаку українців 3 в 1. А завершився матч двома вилученнями. Спочатку Кучер грубо підкотився в ноги Косельні і той відповів українцеві ляпанцем по обличчю. За цей епізод арбітр показав Кучеру "гірчичник", а Лорана відправив на достроковий відпочинок. Але Кучер до нього невдовзі приєднався, коли отримали другу жовту за грубий підкат проти Рібері.

Фінальний свисток зафіксував рахунок 2:0 на користь збірної України. В такий результат, якщо бути чесними, мало хто вірив перед грою. І саме через це, подібна перемога удвічі цінніша. Зараз збірна України поїде в Париж на матч з великим запасом впевненості і самооцінки. Французів ми змогли "поставити на місце". Тепер залишилося, тільки це місце зайняти.