ua en ru

УКАБ пропонує запустити пілотні проекти з продажу державної землі через аукціони

УКАБ пропонує запустити пілотні проекти з продажу державної землі через аукціони Фото: Тарас Висоцький

Також пропонують ухвалити закон про обіг земель

Асоціація "Українский клуб аграрного бізнесу" пропонує запустити пілотні проекти з продажу державної та комунальної землі через аукціони. На цьому наголосив генеральний директор асоціації Тарас Висоцький в ході проведення "Земельних АгроДебатів", передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми все-таки вважаємо, враховуючи перший момент, що не визначене питання ціни, якщо це масово запровадити, то вона буде мінімальна, почати з розробки і ухвалення законопроектів про продаж земель державної та комунальної власності через аукціони. Зробити пілотні продажі, оцінити, законодавчо розібратися, чи влаштовує це ринок, чи влаштовує це всіх суб' єктів. Якщо ні - ще раз опрацювати механізм аукціонів", - розповів Висоцький.

За його словами, такі пілотні проекти з продажу землі слід провести саме на прикладі продажу земель державної власності, а не приватної. На другому етапі, вважають в асоціації, слід ухвалити закон про обіг земель, апробувати різноманітні механізми оподаткування, запровадити механізми захисту від примусового продажу тощо.

Нагадаємо, міністр агрополітики Олексій Павленко повідомив, що лише 21% українців проінформовані про відкриття ринку землі.