ua en ru

Погіршується ситуація в районі Донецького аеропорту, - АПУ

Погіршується ситуація в районі Донецького аеропорту, - АПУ Фото: Олександр Мотузяник

Бойовики намагаються посунути українських військових з позицій в селищі Піски і Опитне

У районі Донецького аеропорту погіршується ситуація. Про це сьогодні в ході брифінгу в Києві повідомив прес-секретар Адміністрації Президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.

"На Донецькому напрямку вчора ввечері бойовики почали масовані обстріли наших позицій на північ і захід від Горлівки. Перестрілка тривала близько двох годин", - сказав Мотузяник.

За словами представника АПУ, на Донецькому напрямку під обстріли потрапили селище Кодема Артемівського району, в результаті чого загинув щонайменше один житель, Новгородське, Верхньоторецьке. Зокрема, в останніх двох населених пунктах важке озброєння застосовувалося ще вдень.

За інформацією Мотузяника, значно погіршилася ситуація поблизу Донецького аеропорту. "Погіршується ситуація в районі Донецького аерпорту, де бойовики намагаються посунути українських військових з позицій в селищі Піски і Опитне", - додав він.

Разом із тим зафіксовані факти застосування важкого озброєння з боку терористичних угруповань поблизу Мар'їнки і Красногорівки, спокійно на південь від Донецька. Відносне затишшя встановилося на Луганському напрямку.

Відкрито порушувалися Мінські угоди на Маріупольському напрямку. Тут застосовувалися 122 мм гармати.

"Активізувалися бойові дії на Маріупольському напрямку. Вчора вранці ворог провів серію артилерийських обстрілів наших позицій з використанням 122 мм гармат. Це сталося в районі Старогнатівки. А ввечері противник додатково застосував танки. Неспокійно було і в Широкиному", - підсумували в АПУ.

Нагадаємо, за добу в зоні АТО поранено 11 українських військових, загиблих немає.