ua en ru

Для розширення українського мовлення на Донбасі виділили понад 120 частот

Для розширення українського мовлення на Донбасі виділили понад 120 частот Фото: Донецьк (УНІАН)

Розширення здійснюються за замовленням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення

Фахівці департаменту радіослужби Державного підприємства "Український державний центр радіочастот" (УДЦР) додатково виділили 122 частот для радіо - і телевізійного мовлення на території Луганської і Донецької областей. Про це розповів директор з радіочастотних присвоєнь УДЦР Євген Мірзаєв, передає Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

Повідомляється, що додатково виділили 85 частот FM-радіо, 34 - для аналогового телевізійного мовлення і 3 - для цифрового наземного телевізійного мовлення.

"Всі роботи по прорахунку частот для розширення ефірного мовлення на сході країні здійснюються за замовленням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення", - заявив Мирзаков.

За його словами, в УДЦР добре розуміють, наскільки важлива робота держпідприємства для жителів східного регіону країни, а особливо для населення тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за даними Держкомтелерадіо, громадське телебачення недофінансовано на 462 млн гривень.