ua en ru

Загроза вторгнення Росії. У Байдена допускають евакуацію громадян США з України

Загроза вторгнення Росії. У Байдена допускають евакуацію громадян США з України Фото: президент США Джо Байден (flickr com gageskidmore)

Адміністрація президента США Джо Байдена допускає можливу евакуацію своїх громадян з України, якщо Росія зважиться на вторгнення. На сьогодні розглядаються різні варіанти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Як повідомили кілька джерел, Пентагон вже планує дії з евакуації з України на випадок непередбачених обставин. А заступник держсекретаря Вікторія Нуланд напередодні заявила сенаторам, що варіанти стримування російського вторгнення у США досить обмежені.

Тим часом представники влади підкреслюють, що поки неясно, чи прийняв президент Росії Володимир Путін рішення про вторгнення до України. Але вже стягнув достатньо сил, техніки і боєприпасів до її кордонів, щоб в найкоротші терміни перейти в наступ.

На даний момент, як відзначають джерела CNN, адміністрація Байдена не бачить необхідності в евакуації з України. А обговорення варіантів є частиною планування на випадок серйозного погіршення ситуації з безпекою. Дипломатична служба безпеки Держдепартаменту планує організувати або санкціонований, або замовлений виїзд дипломатів з України, якщо того вимагатиме ситуація.