ua en ru

Глава Єврокомісії попередила РФ про посилення санкцій у разі загрози вторгнення в Україну

Глава Єврокомісії попередила РФ про посилення санкцій у разі загрози вторгнення в Україну Фото: глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен (Getty Images)

Глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен заявила, Росію чекають посилені санкції у разі вторгнення російських військ в Україну. А також у разі порушення міжнародних прав.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Єврокомісії.

"ЄС буде належним чином реагувати на будь-які подальші агресії, включаючи порушення міжнародного права або будь-які інші зловмисні дії, вжиті проти нас або наших сусідів, включаючи Україну", - заявила глава Єврокомісії.

При цьому вона підкреслила повну і непохитну підтримку ЄС перед обличчям агресії Росії проти територіальної цілісності і суверенітету України.

"Я хочу ще раз підкреслити повну і непохитну підтримку ЄС Україні перед обличчям цієї агресії проти її територіальної цілісності і суверенітету. Ми також бачимо кричущу спробу залякати реформістський уряд Молдови, маніпулюючи поставками газу в період високих цін на енергоносії. Ми повинні захистити наші суспільства і демократії від такого роду цинічних геополітичних силових ігор", - додала фон дер Ляйен.