ua en ru

Загроза цивільним зростає. Бойовики на Донбасі мінують ділянки біля лінії розмежування

Загроза цивільним зростає. Бойовики на Донбасі мінують ділянки біля лінії розмежування Фото: бойовики на Донбасі мінують ділянки біля лінії розмежування (facebook.com/mod.mil.rus)

Російсько-окупаційні війська на Донбасі мінують території, наближені до лінії зіткнення. Внаслідок чого зростає загроза місцевому цивільному населенню.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міноборони.

"Командування російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях активізувало проведення інженерних робіт з вдосконалення фортифікаційного обладнання передових позицій", - йдеться в повідомленні.

За інформацією розвідки, у районах дислокації передових підрозділів обладнуються хибні замасковані позиції з врахуванням сезонних змін місцевості, встановлюються додаткові муляжі озброєння та військової техніки для введення в оману командування Об’єднаних сил і провокування відкриття вогню.

Крім того, окупанти продовжують мінувати ділянки місцевості, наближені до лінії зіткнення, з використанням заборонених міжнародними конвенціями (договорами) протипіхотних мін типу ПОМ-2, ПМН-2, ОЗМ-72, МОН, що підвищує загрозу місцевому цивільному населенню.