ua en ru

Кримінальній справі, яка порушена проти А.Макаренка, присвоєно гриф "Таємно"

Кримінальній справі, яка порушена проти екс-голови Держмитслужби України Анатолія Макаренка, присвоєно гриф "Таємно". Про це у Верховній Раді заявив перший заступник генпрокурора Віктор Пшонка, передає кореспондент РБК-Україна.
"У кримінальній справі, яка порушена проти Анатолія Макаренка, є документи з грифом "Таємно", і тому в цілому справі присвоєно такий гриф... при цьому у матеріалах кримінальної справи враховано не лише рішення арбітражного інституту Торгової палати Стокгольмського суду, а й інші матеріали, зокрема КРУ, і інші матеріали", - наголосив В.Пшонка.
У свою чергу начальник Головного Слідчого управління СБУ Володимир Породько зазначив: "Гриф "Таємно" присвоєний справі, оскільки це стосується не лише газу, а й економічних питань, і я не маю права розповідати про них".
При цьому він додав, що наразі проводиться досудове слідство. "Взяття під варту А.Макаренка було викликано підозрою щодо вчинення ним злочину, що за законом передбачає покарання понад 3 роки... зараз процесуальний статус А.Макаренка не змінився і він є підозрюваним", - наголосив В.Породько.
У свою чергу перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якін, виступаючи у сесійній залі, зазначив, що "представники генпрокуратури і СБУ були невідверті у своїх виступах". "Головна мета групи Фірташ-Бойко-Льовочкін, щоб руками голови СБУ Валерія Хорошковського до 1 вересня забезпечити рішення українського суду відмінити усі законні дії НАК "Нафтогазу" і митниці і віддати RosUkrEnergo 5 млрд дол. чи майже 12 млрд куб. м газу", - заявив А.Кожем'якін.