ua en ru

Кримінальну справу Юлії Тимошенко передано до Печерського райсуду Києву

Кримінальну справу по газовим домовленостям проти лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко передано до Печерського районного суду Києву. Про це слідчий Олександр Нечвоглод повідомив захисника Тимошенко Сергія Власенка, повідомляє прес-служба "Батьківщини".
"Передача справи до суду відбулася з черговим грубим порушеннями Кримінально-процесуального кодексу (КПК)... Відповідно до закону перед складанням обвинувального висновку слідчий зобов'язаний розглянути всі клопотання, і лише після цього приймати рішення, чи повернутися до стадії досудового слідства, чи складати висновок", - заявив Власенко.
"Крім того, в будь-якому випадку починати писати висновок слідчий має право лише після того, як сплив термін на ознайомлення зі справою, в даному випадку - з 17 червня. Це означає, щоб поспіти на 9:00 ранку до суду, пан Нечвоглод висновок писав вночі, що так само є незаконним", - наголосив Власенко.
Нагадаємо, 16 червня було останнім днем ознайомлення з матеріалами справи. Відповідно до вимог статей 218 та 221, Юлія Тимошенко та її захист мали право направити до прокуратури відповідні клопотання. Вчора, о 17:15, Сергій Власенко зателефонував слідчому та повідомив, що готовий передати йому близько 50 клопотань про проведення додаткових слідчих дій, допитів, очних ставок та експертиз. Однак, через відсутність слідчого на місці клопотання було надіслано поштою.