ua en ru

Кримінальна справа проти В.Ющенка у зв’язку з експортом зброї не порушувалася, - О.Медведько

Кримінальна справа проти третього Президента України Віктора Ющенка у зв'язку з експортом зброї не порушувалася. Про це заявив на прес-конференції у Генеральній прокуратурі України (ГПУ) генеральний прокурор Олександр Медведько, відповідаючи на запитання журналістів, чи порушена кримінальна справа стосовно В.Ющенка у зв'язку з експортом зброї, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я хотів би відповісти на ваше питання таким чином: давайте не будемо користуватися тією інформацією. Якщо є порушення кримінальної справи, то просив би вас користуватися інформацією саме правоохоронців, а не народних депутатів. Можливо хтось і буде (фігурантом кримінальної справи), але щоб сказати, що це буде, треба знати матеріали кримінальної справи, що знаходиться у провадженні ГПУ... я не чув цього висловлювання В.Коновалюка... стосовно Ющенка не порушена кримінальна справа, а для того, щоб він фігурував - треба його допитати в якості підозрюваного, порушити кримінальну справу, - тоді він може бути підозрюваним, але такого немає", - наголосив О.Медведько.
Нагадаємо, глава парламентської комісії з розслідування фактів поставок до Грузії військової техніки і озброєнь, депутат від фракції Партії регіонів Валерій Коновалюк заявив, що В.Ющенко може бути притягнутий до кримінальної відповідальності в рамках розслідування фактів поставок до Грузії військової техніки і озброєнь.